Housing Action Day in Antwerpen (7 april 2024)

Op zondag 7 april trekken we naar het Operaplein in Antwerpen voor de vijfde editie van de Europese actieweek van de Housing Action Days. Met zoveel mogelijk Vlaamse middenveldorganisaties, solidaire burgers en getroffenen van de aanhoudende wooncrisis zullen we de krachten bundelen en luidkeels opkomen voor het fundamenteel recht op wonen.

Wat gaan we doen?

We verzamelen op het Operaplein van 14uur tot 16uur. We luisteren naar speeches, muziek en performances. Eindigen doen we met een krachtige boodschap die we samen vormgeven en via luchtbeelden zal worden vastgelegd. Meer info volgt snel.

Waarom komen we op straat?

➡️ Verdubbeling sociale woningen

➡️ Wegwerken van nieuwe drempels voor sociale huisvesting

➡️ Regulering van de huurmarkt om de huurprijzen te verlagen, de kwaliteit van de woningen te verbeteren en discriminatie tegen te gaan.

Meer info over de Housing Action Day-eisen vind je 👉 hier.

Mobiliseer mee!

Alle info en updates vind je via deze Facebook-pagina. Zet je alvast op aanwezig en nodig je netwerk uit. Kom jij af met jouw organisatie en een delegatie? Geef even een seintje via mirjam.henkens@saamo.be, zo hebben we een zicht op het aantal deelnemers.

We zoeken ook nog een 20-tal stewards. Als jouw organisatie daar mee in kan voorzien, laat het ons dan ook weten.

De Housing Action Day in Antwerpen wordt mede georganiseerd door Woonzaak samen met middenveldorganisaties SAAMO Antwerpen, Betonne Jeugd, Hart Boven Hard, …

Hopelijk tot dan!