Woonzaak presenteert Woonspraak. Een maandelijkse podcast waarin bewoners, academici en middenveldorganisaties aan het woord komen over de woonthematiek in Vlaanderen. Doorheen acht afleveringen zoomen we in op de structurele wooncrisis. We zoeken meteen ook uit hoe een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid er dan wel kan uitzien. De podcast kan je beluisteren op verschillende podcastkanalen, waaronder Spotify, Apple en Google. Ook op YouTube kun je Woonspraak kunnen bekijken.

Aflevering 8: Het recht op wonen: wie is verantwoordelijk?

Zeven afleveringen lang zoomden we in op de structuren achter de woonproblematiek. We lieten ons inspireren en zochten naar oplossingen. Maar in deze allerlaatste aflevering gaan we na wie verantwoordelijk is voor ons woonbeleid en voor het realiseren van het Recht op Wonen.

We spreken met Hilde Reynvoet, directeur wonen van de Stad Gent over de rol van het lokale niveau. We luisteren naar Bernard Hubeau, ex-voorzitter van de Vlaamse Woonraad en professor op relatieve rust over het recht op wonen en de Vlaamse verantwoordelijkheid die daaraan vasthangt. Onze laatste gast is Freek Spinnewijn, directeur van Feantsa, het Europese netwerk van organisaties die werken rond dak- en thuisloosheid. Met hem onderzoeken we welke rol Europa kan spelen en of de klacht van Woonzaak kans op slagen heeft.


Woonzaak vindt het belangrijk dat de woonthematiek gefundeerd tot in de huiskamers komt. We rekenen daarom op jullie om de afleveringen van Woonspraak mee te verspreiden: binnen je professionele netwerk, de doelgroep waarvoor je werkt, familie en vrienden. Want wonen is een zaak van iedereen!

Deel onze podcast daarom op Twitter, Facebook, of op LinkedIn, en help ons om zo veel mogelijk mensen te bereiken!

Alle afleveringen:

Nog tot slot: samen met Woonspraak, lanceren we ook een crowdfunding. Want voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid is ook uw financiële steun nuttig en nodig. Doneer dus, en help ons ons werk verderzetten.

Door de Woonzaak financieel te steunen helpt u ons om aandacht te vragen voor het grondrecht op wonen via onze publieke campagnes en juridische procedures.

Steun de Woonzaak direct via Bancontact/Payconiq, vul het formulier hieronder in of maak zelf geld over naar BE72 0018 7889 1616.

Wie zich wil engageren voor ‘meer recht op wonen’ kan ons volgen!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.