Waarom stad Halle de Woonzaak onderschrijft

Wonen is een grondrecht én een hefboom naar een rechtvaardigere samenleving. Jammer genoeg is de vraag naar degelijke en betaalbare woonruimte in Vlaanderen momenteel groter dan het aanbod. Door het initiatief Woonzaak te ondersteunen, hoopt onze stad in de toekomst meer pasklare oplossingen voor de wooncrisis te kunnen bieden.

Halle doet mee
Ook Halle ondersteunt mee de Woonzaak. Want ook wij vinden dat een betaalbaar en divers woonaanbod een noodzaak is.  Er moeten oplossingen komen voor de structurele wooncrisis en problemen zoals te hoge huurprijzen, oplopende energiekosten, mindere woonkwaliteit en woononzekerheid. Onze stad pleit daarom voor meer beleidsinstrumenten voor lokale besturen en meer overleg met andere overheden om ervoor te zorgen dat iedereen op een menswaardige manier kan wonen. 

Stad Halle onderschrijft de Woonzaak. Jij ook?

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.