Kom 27 maart actie voeren voor een ander woonbeleid!

De wooncrisis snijdt diep. Private huurders moeten hoge huren, bijkomende kosten en lasten en zwaar oplopende energiefacturen zien te betalen. Sociale huurders stellen vast dat ze aan steeds meer voorwaarden moeten voldoen terwijl er een groot gebrek is aan voldoende sociale huurwoningen. De ongelijkheid op de woonmarkt neemt zienderogen toe. Tijd voor een actiedag over het recht op wonen!

Op 27 maart 2022 verheffen we onze stem. Wonen is een grondrecht en onze overheid moet er voor zorgen dat iedereen kwalitatief, betaalbaar, aangepast en met woonzekerheid kan wonen in een goede omgeving. Helaas is dat vandaag niet de realiteit. Verschillende Vlaamse, Brusselse en Waalse organisaties slaan de handen in elkaar en organiseren de Belgian Housing Action Day.

Om 16u00 verzamelen we allen op het Vossenplein (Marollen) in Brussel. Van daaruit start een protestmars. We sluiten af met een getuigenissen en toespraken. Er wordt muziek, ambiance en animatie voorzien.

Ook de Woonzaak zal aanwezig zijn en roept mee op om af te zakken naar Brussel. Zien we ook u aan de Wooncaravan op het Vossenplein?

Programma:

  • 16.00: Bijeenkomst op het Vossenplein in Brussel
  • 16.30 – 17.45: Protestmars
  • 17.45: Muzikaal intermezzo
  • 18.00 – 19.15: Toespraken en getuigenissen / Begin van de animaties
  • 19.15: Slotmuziek van Bless the Ladies

Doe mee aan deze actiedag voor het recht op wonen!

Wie ZICH BLIJVEND WIL INZETTEN voor HET recht op woneN kan ons steunen!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.