Wooncrisis op het Lichtfestival in Gent

Al wandelend tussen de prachtige kunstwerken van het Lichtfestival kun je op de Vrijdagsmarkt in Gent onze korte video zien over het stigma op sociale huurders. We hopen dat mensen even stil staan bij de wooncrisis en het nut van sociale woningen. De voortdurende negatieve beeldvorming over sociale huurders helpt niemand vooruit. De huidige minister van wonen Matthias Diependaele doet er alles aan om sociale huurders in een negatief daglicht te stellen, en zo ook sociale huisvesting op zich. Op die manier creëert hij een gemakkelijk – en volledig onterecht – excuus om niet in te zetten op een stevige en versnelde uitbouw van sociale huisvesting. Woonzaak hoopt, in samenwerking met de Gentse wooncoalitie en het Vlaams ABVV, het draagvlak voor sociaal wonen te versterken. En onze beleidsmakers te helpen om eindelijk ‘het licht te zien’. Want dat is broodnodig als we het recht op wonen in Vlaanderen serieus nemen.