Webinar over de slaagkansen van Woonzaak

Zoals we je beloofd hebben blijven we na de Woonchallenge niet stil zitten! Na die campagne willen we volop inzetten op onze klachtenprocedure bij het Europees Comité voor Sociale Rechten. Een brede beweging die een vuist maakt tegen de wooncrisis blijft belangrijk, maar we verliezen ook het juridisch luik van de Woonzaak niet uit het oog.

Onderzoekers van de UGent, UA en Université Saint-Louis voerden een studie uit naar de kansen, de mogelijkheden en de haalbaarheid van onze klacht over het Vlaams woonbeleid. Op maandag 4 oktober wordt het onderzoek gepresenteerd.

We nodigen je graag uit voor dit gratis webinar. Schrijf je hier in.

De resultaten van het onderzoek worden voorgesteld door professor Maarten Dambre (UGent). Dr. Mark Jordan (University of Southampton) vertelt daarna over zijn ervaringen met deze Europese klachtenprocedure in de praktijk. Let op: dit stuk zal Engelstalig zijn. Hugo Beersmans (ere-administrateur-generaal Wonen Vlaanderen en woordvoerder van de Woonzaak) licht tot slot de verdere plannen van de Woonzaak toe.

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het Vlaams woonbeleid, en hoe zich dit verhoudt tot de Europese normen zoals o.a. vastgelegd in het Europees Sociaal Handvest.

Op de hoogte blijven van de gehele procedure? Onderschrijf de Woonzaak!

Processing…
Success! You're on the list.