Woonchallenge: week 4

Ga op zoek naar leegstand

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van vliegtuigspotters en vogelspotters. Maar heb je al gehoord van leegstandspotters? Welnu, in deze opdracht word jij er één!

Er is enorm veel leegstand in Vlaanderen. Hoeveel? Dat weten we niet precies omdat het niet goed wordt bijgehouden. In sommige steden gebeurt dat beter dan in andere. Maar Vlaanderen verplicht niet dat lokale besturen dit registreren. Daardoor blijven we in het ongewisse. Toch zien we in het straatbeeld dat veel panden leeg staan, terwijl zoveel mensen nood hebben aan een woonst! Dat moet aangekaart worden!

Ga jij deze challenge aan?
Neem drie foto’s van leegstaande panden in je buurt. Post de foto’s daarna op je sociale media met de slogan: ‘Leegstand is een probleem. Een woonst voor iedereen!’ Vermeld de hashtags #woonzaak en #woonchallenge. Lukt dit niet? Mail dan de foto’s naar info@woonzaak.be.

Inschrijven voor de Woonchallenge

Wil je zeker zijn dat je alles van de Woonchallenge meekrijgt? Schrijf je dan hier in, en krijg elke week de challenges per email toegestuurd, of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, zodat je ook zonder het materiaal nog mee kan doen!

Door je e-mailadres op te geven ga je ermee akkoord dat je e-mailadres wordt gedeeld met de Woonzaak en Mailchimp, zodat je nieuws van de Woonzaak kan ontvangen. Gebruik de link voor afmelding in die e-mails om je uit te schrijven wanneer je maar wilt.