Waarom Welzijnsschakels de woonzaak steunt

Het recht op wonen, op behoorlijke huisvesting. Een grondrecht dat na 26 jaar nog steeds onvoldoende gerealiseerd is. Het vinden van een betaalbare en kwaliteitsvolle woning waar mensen een thuis kunnen maken en van daaruit hun leven kunnen opbouwen, is voor heel wat mensen in een armoedesituatie niet mogelijk.

Wat vinden zij wel? Een huis zonder centrale verwarming, een huis zonder isolatie of dubbele beglazing, een huis met structurele vochtproblemen. Een tochtgat. En dit aan huurprijzen die meer dan de helft van hun inkomen bedraagt.

Informatie over rechten, procedures en premies om de huurprijs betaalbaar te maken of de kwaliteit van de woning te verbeteren geraakt niet tot bij die mensen die er gebruik van kunnen maken.

En waar vrijwilligers – dag in dag uit – werken aan het vinden van woningen door ontelbare telefoontjes, aan het huren en onderverhuren van woningen, het opknappen en onderhouden van woningen en het ondersteunen van huurders, daar doet de overheid te weinig om het recht op wonen voor de mensen met de laagste inkomens te realiseren.

Daarom ondersteunen wij als welzijnsschakels de Woonzaak.

welzijnsschakels steunt de woonzaak – jij ook?

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.