Gespreksavond De Woongenoten met Hugo Beersmans en Bernard Hubeau

Op donderdag 18 april vindt in Kaleidoscoop in Mortsel (Molenstraat 50) een gespreksavond plaats met Woonzaak-woordvoerder Hugo Beersmans en Bernard Hubeau, ex-voorzitter van de Vlaamse Woonraad en recent nog te gast in de laatste aflevering van onze podcast-reeks Woonspraak. De gespreksavond is een initiatief van De Woongenoten en heeft als thema “Naar meer sociaal wonen in de Zuidrand van Antwerpen”.

Sedert 2018 zetten De Woongenoten zich in om iets te doen aan het schrijnend tekort aan betaalbare woningen voor kwetsbare huurders in de Antwerpse Zuidrand. Meer dan honderd aandeelhouders werden aangetrokken om financieel te investeren om het verwerven van woningen mogelijk te maken. Met behulp van deze ethische investering zijn er momenteel 11 woningen in beheer die verhuurd worden aan de sociale  doelgroep. Met dank aan de coöperatie wooncoop cv die het juridisch mogelijk maakt en De Woongenoten voluit ondersteunt.

Tijdens een boeiende gespreksavond willen De Woongenoten samen met Hugo Beersmans, sinds 2013 ere-administrateur-generaal van Wonen-Vlaanderen en woordvoerder van De Woonzaak, dieper ingaan op de mankementen van het (Vlaams) sociaal woonbeleid. Daarnaast zal ook worden bekeken hoe de vele initiatieven van geëngageerde burgers en sociale organisaties het beleid kunnen beïnvloeden, ook op lokaal vlak. Ook te gast is Mortselaar Bernard Hubeau, ex-voorzitter van de Vlaamse Woonraad, ‘professor op relatieve rust’ en beheerder van de woonmaatschappij Thuisrand. Hij zal een inkijk geven op wonen en sociaal wonen in de regio Zuidrand. Inschrijven voor de gespreksavond kan via volgend mailadres: ludo.serrien@woongenoten.be.