Waarom Fridays For Future Antwerpen de Woonzaak onderschrijft

Als klimaatorganisatie pleiten we met Fridays For Future voor een leefbare wereld voor al haar bewoners. We erkennen dan ook dat mensen recht hebben om hun basisbehoeften te vervullen, zoals eten, drinken, kleding en uiteraard wonen. Iedereen heeft recht op een woning. Als jongeren uit Antwerpen hebben we steeds minder hoop om onze stad ons thuis te blijven noemen. Wanneer kleine huizen gemakkelijk voor een half miljoen verkocht worden, moeten we in actie komen. 

Wonen is een basisrecht. Maar wonen is niet enkel een dak boven het hoofd hebben. Wonen is een plek hebben die comfortabel is, waar je je thuis kan voelen en tot jezelf kan komen. Wonen is dus een plek hebben waar je comfortabel kan leven. Een plek die je kan verwarmen als het buiten vriest. Een plek waar je droog zit als het regent. Wonen is dus meer dan het bezit van een woning. Overheden moeten niet enkel iedereen een woning kunnen garanderen, maar ook het onderhoud en de leefbaarheid van zo’n woning nu en in de toekomst. De overheid heeft de verantwoordelijk om voor al haar burgers klimaatrobuuste, ecologisch verantwoorde woningen aan te bieden.

Fridays for Future Antwerpen onderschrijft de Woonzaak. Jij ook?

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.