Woonzaak presenteert Woonspraak

Woonzaak presenteert Woonspraak. Een maandelijkse podcast waarin bewoners, academici en middenveldorganisaties aan het woord komen over de woonthematiek in Vlaanderen. Doorheen acht afleveringen zoomen we in op de structurele wooncrisis. We zoeken meteen ook uit hoe een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid er dan wel kan uitzien. De podcast kan je beluisteren op verschillende podcastkanalen, waaronder Spotify, Apple en Google. Ook op YouTube kun je Woonspraak bekijken.

Aflevering 1: De baksteen in de maag: een vloek of een zegen?

Woonspraak aflevering 1 – De baksteen in de maag: een vloek of een zegen?

Veel Vlamingen zijn eigenaar of willen het worden. Maar wie kan eigenaar worden? Hoe komen woningprijzen tot stand? En kan ons woonbeleid daarop inspelen? We spreken met Bart van Opstal als notaris en woordvoerder van notaris.be, met noodkoper Silke Vandervelden en met hoogleraar Pascal De Decker.


Woonzaak vindt het belangrijk dat de woonthematiek gefundeerd tot in de huiskamers komt. We rekenen daarom op jullie om vanaf 14 juni de afleveringen van Woonspraak mee te verspreiden: binnen je professionele netwerk, de doelgroep waarvoor je werkt, familie en vrienden. Want wonen is een zaak van iedereen!

Alle afleveringen:

  • Juni ’23: De baksteen in onze maag. Een vloek of een zegen?
  • Juli ’23: Sociale huur: probleem of oplossing?
  • Augustus ’23: Laat de private huurmarkt zich sturen?
  • September ’23: Woonoplossingen buiten de traditionele woonmarkt
  • Oktober ’23: Woonstress, klimaatstress en energiestress
  • November ’23: Bouwen, bouwen, bouwen?
  • December ’23: Stop dak- en thuisloosheid
  • Januari ’24: Het recht op wonen: wie is verantwoordelijk?

Nog tot slot: samen met Woonspraak, lanceren we ook een crowdfunding. Want voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid is ook uw financiële steun nuttig en nodig. Doneer dus, en help ons ons werk verderzetten.

Steun de Woonzaak direct via Bancontact/Payconiq, vul het formulier in of maak zelf geld over naar BE72 0018 7889 1616.

We houden je hier wekelijks op de hoogte van de tussenstand, binnenkort zullen we je ook meer vertellen over onze plannen met deze crowdfunding.

Wie zich wil engageren voor ‘meer recht op wonen’ kan ons volgen!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.